5 Maddede Hamilelikte 5. Ay
Belirli periyotlar şeklinde ilerleyen hamilelik, her ayda farklı şekillerde gelişebiliyor. Anne adayları için hamileliğin 5.ayında yaşanan temel durumları ve gelişmeleri sıraladık.

1. Karnınızda Gözle Görülür Değişmeler

Karnınızda Gözle Görülür Değişmeler

Hamileliğin 5. ayında anne adayının karnında gözle görülür derecede büyümeler olur. Anne adayının öncelikle bu büyümeyi kabullenmesi ve buna göre yaşaması gerekiyor. Bu dönemde artık hamilelik giymeye de başlanılması gerekiyor.

2. Bel Ağrılarına Hazırlıklı Olun

Bel Ağrılarına Hazırlıklı Olun

Hamileliğin 5. ayı ile birlikte bebekte ciddi derecede büyüme olur ve hareketlilik artar.Bebek bu dönemde aşırı hareketli olur ve yoğun tekmeler görülebilir. Bu gelişmelerle birlikte anne adayında bel ağrıları sıklıkla görülebilir. Aynı zamanda nefes problemleri de ortaya çıkabilir.

3. Reflü Oluşumu

Reflü Oluşumu

Gebeliğin 5.ayında rahim çok fazla büyüdüğü için mideye baskı yapar ve bunun sonucunda reflü oluşur. Reflüyü yok etmek için az ve sık miktarlarda yemek yemeniz gerekir. Ayrıca yatarken vücudunuzun üst kısmını yüksekte tutabilirsiniz.

4. Cilt Üzerinde Kahverengi Lekeler

Cilt Üzerinde Kahverengi Lekeler

Bu dönemde anne adayında dudak, yanak ve alın bölgesinde kahverengi lekeler görülebilir.Bu lekelerin herhangi bir sorun teşkil etmezken, anne adayını psikolojik olarak etkileyebiliyor. Bu lekeler doğum sonrasında kendiliğinden ortadan kaybolur.

5. Bebeğiniz Dış Seslere Duyarlı Olmaya Başlar

Bebeğiniz Dış Seslere Duyarlı Olmaya Başlar

Hamileliğin 5. ayında bebek artık dışarıdan gelen sesleri duymaya başlar. Bu açıdan dikkatli olmakta fayda var. Bebek bu aylarda 14-16 cm uzunluğunda ve 280-320 gram ağırlığında olacaktır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları