5 Maddede Hamilelikte 7. Ay
Hamilelikte 7. ay çoğunlukla anneler tarafından huzur ayı olarak nitelendirilir. Hamileliğin 7. ayında yapılan testler ve muayeneler tamamlandı; durumunuza alıştınız; karnınızın ve vücudunuzun yeni boyutlarını nasıl yöneteceğinizi öğrendiniz. Şimdi doğum için hazırlanma vakti. Artık yeni bebeğinizle tanışmak için çok fazla zaman kalmadı.

1. Hamileliğin 7. Ayında Annede Görülen Şikayetler Artabilir.

Hamileliğin 7. Ayında Annede Görülen Şikayetler Artabilir.

Hamileliğin 7. ayına girildiğinde anne iyice ağırlaşır. Buna bağlı sırt ağrılarında artış gözlenir. Ayrıca bu ayda ayaklarda şişme görülebilir. 

2. Annede Hızlı Kilo Artışı Olabilir.

Annede Hızlı Kilo Artışı Olabilir.

Hamilelik sırasında anne adayının alması gereken kilo 12- 14 kilo arasıdır. Hamileliğin ilk 6 ayında kilo alımı yavaşken son aylarda kilo artışı hızlıdır. 7. ayda da hızlı bir şekilde kilo alımı olur.

3. Hamileliğin Yedinci Ayında Yapılan Şeker Testi Önemlidir.

Hamileliğin Yedinci Ayında Yapılan Şeker Testi Önemlidir.

Şeker testi hamileliğin 24. ve 28. haftaları arasında yapılıyor. Bebekte şeker hastalığının olup olmadığı ve annenin şekerinin yüksekliği ölçülüyor. Hamilelikte 7. aya girenler bu testi yaptırabilir.

4. Yedinci Ayda Bebekte Görülen Değişimler Nelerdir?

Yedinci Ayda Bebekte Görülen Değişimler Nelerdir?

Hamileliğin 7. ayında bebeğin kilosu genelde 1000- 1400 gram olur. Boyu ise yaklaşık 40 cm'ye ulaşır. Bebeğin yüzü şekillenir ve saçları çıkar. Dışarıdan gelen ışığa karşı tepki verip gözlerini kısarlar.Ayrıca bu ayda bebeğin hareketleri dışarıdan fark edilmeye başlanır.

5. Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterilmelidir.

Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterilmelidir.

Hamileliğin yedinci ayında ilk aylarda olduğu gibi beslenmeye dikkat edilmelidir. Sağlıklı besinler tüketilmeli ve sigara asla kullanılmamalıdır. Bu ayda bebeğin akciğer gelişimi de tamamlanmaya başlar. Yediğiniz besinler direkt olarak bebeği etkiler. Ayrıca sağlıksız beslenme sezaryan doğum olasılığını da artırır.Dengeli ve sağlıklı bir beslenmeyle sağlıklı bebekler dünyaya getirebilirsiniz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları