Bebekler Diş Çıkarırken Yapmanız Gereken 5 Önemli Husus
Bebeklerde diş çıkarma 6. ve 8. aylar arasında gerçekleşiyor. Her ne kadar bebekten bebeğe değişiklik gösteriyor olsa da süreç birkaç ay dışında değişmez. Bu dönemde anne ve babaları uykusuz geceler ve yorgun günler karşılasa da ilk diş göründüğünde bunlar unutulur. Ancak her ne kadar kendiliğinden gelişiyor gibi görünse de bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. İşte bunlardan 5 tanesi,

1. Diş Kaşıyıcıları Verilmeli

Diş Kaşıyıcıları Verilmeli

2. Soğuk ya da Buzlu Gıdalar Verilmeli

Soğuk ya da Buzlu Gıdalar Verilmeli

Bebekler diş çıkarırken diş etinde müthiş basınç hissederler. Bu basıncın en aza indirilmesi için dondurulmuş meyve ya da buz verilebilir. Bunun yanında diş kaşıyıcısı da bir süre buzlukta bekletilebilir. Elbette bu ürünler bir mendile sarılarak ve gözetim altında verilmelidir.

3. Sadece Diş Jeli Kullanılmalı

Sadece Diş Jeli Kullanılmalı

Aslında bebeklerin diş çıkarma sürecinde ilaç kullanılmaması tamamen bir yanılgıdır.Ancak kullanılacak ilaç ağrı kesici ya da şuruplar değil tropikal jeller olmalıdır. Uygulandıktan dakikalar sonra bebeğin rahatlama hissi gözle görülecektir. Ancak kesinlikle bu jellerin yüzde 100 doğal olanları tercih edilmelidir.

4. İlgi Artırılmalı

İlgi Artırılmalı

Bebekler bu süreçte durumu tam algılayamadıkları için bir tehdit altında olduklarınız annede bilirler. Onların bu dönemde rahatlaması için daha çok ilgiye ihtiyacı vardır. Daha sık kucağa alınabilir ya da sevdiği oyun ya da oyuncaklarla daha çok oynatılabilir.

5. Diş Eti Masajı Yapılabilir

Diş Eti Masajı Yapılabilir

Anne ve babalar bu süreçte bebeğin rahatlaması için dairesel parmak hareketleri ile bebeğin diş etlerine masaj yapabilir. Ancak elin hijyenik olması son derece önemlidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları