Bebeklerde Ayakkabı Seçiminin 5 Önemi
Bebeğinizin yürümeye başlamasının sevincini yaşarken, bir yandan da bebeğin hayatını önemli derecede etkileyecek bu durum için önlem anlamız gerekiyor. Özellikle bebeğin kullanacağı ayakkabıları seçerken çok titiz davranmak gerekiyor.

1. Ayakları Çok Sıkan Ayakkabılar Risk Oluşturuyor

Ayakları Çok Sıkan Ayakkabılar Risk Oluşturuyor

Bebeğe seçeceğiniz ayakkabının çok sıkması, bebeğin en başta yürüme problemi yaşamasına sebep olur. Ayrıca ayakta kan toplama gibi sorunların ortaya çıkabileceğini de unutmamak gerekiyor.

2. Kaygan Ayakkabılar Kazalara Yol Açabiliyor

Kaygan Ayakkabılar Kazalara Yol Açabiliyor

Alacağınız ayakkabının tabanının çok kaygan yapıda olması, hareketli çocuklarda büyükzararlar ortaya çıkarabilir. Bu açıdan zemini iyi derecede tutan ayakkabıları seçmeniz gerekecektir.

3. Nem ve Terlemeye Dikkat

Nem ve Terlemeye Dikkat

Bebekler çok fazla hareket halinde olacağı için terleme çok daha fazla olabilir. Bu açıdan seçilecek ayakkabının hava alabilir özellikte olması gerekir. Aksi takdirde ayakta çok fazla nem ve ter birikimi olacaktır.

4. Yürüyüş Bozuklukları Ortaya Çıkabiliyor

Yürüyüş Bozuklukları Ortaya Çıkabiliyor

Seçilecek ayakkabının yapısının kötü olması, anatomik yük dağılımını bozar. Bu durumda bebeğin diz, kalça ve bacaklarına kontrolsüz yük binebilir. Bu da yürüyüş bozukluğu oluşmasını sağlayacaktır. Bebeklerde ayakkabı seçerken özellikle tabanın düz olmasına dikkat edin. Düztabanlı ayakkabılarda yük daha dengeli bir şekilde vücuda yayılacaktır.

5. Ayakkabı Malzemesi Önem Taşıyor

Ayakkabı Malzemesi Önem Taşıyor

Seçilecek ayakkabının hangi malzemeden yapıldığı da çok önemlidir. Tercih edeceğiniz ayakkabının çok sert yapıdaki malzemelerden oluşmamasına özel olarak dikkat edin. Ayrıca sivri burun ayakkabıların da tırnak batması gibi problemleri beraberinde getireceğini unutmayın.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları