Bebeklerde Bez Değiştirmenizi Kolaylaştıracak 5 Yöntem
Bebeğin bezini değiştirme işlemi bazen tam bir kâbusa dönüşebiliyor. Özellikle çok hareketli bebeklerde bez değiştirmenin bir hayli vakit alması ve zor olması bazı annelerin canını oldukça sıkıyor. Bez değiştirme işleminizi kendinize kolay bir hale getirebilmeniz mümkün. Bu kolaylık için uygulayacağınız 5 yöntem ise şöyle;

1. Hazırlıklı Olun

Hazırlıklı Olun

Bebeğinizin bezini değiştirmeye başlamadan önce kullanacağınız bütün eşyaları yanınızda tutun. Bebeğiniz emeklemeye başladıktan sonra unuttuğunuz bir eşyayı almaya gitmeniz durumunda altı açık bir şekilde hareket etmeye çalışması sizin içinbir kabusa dönüşebilir.

2. Bebeğin Dikkatini Başka Şeylerle Dağıtın

Bebeğin Dikkatini Başka Şeylerle Dağıtın

Çoğu bebeğin sevmediği bez değiştirme işlemi bebeklerin dikkatinin başka bir yöne çevrilmesi ile kolaylaşabilir. Bir oyuncak ya da her hangi bir şeyle bebeğinizin dikkati başka bir yerdeyken kolaylıkla bezini değiştirebilirsiniz.

3. Temizlik

Temizlik

Bebeğinizin bezini değiştirirken mutlaka ıslak mendil ya da ıslatılmış pamuklu bez kullanımına dikkat edin. Kakasını temizledikten sonra kalça ve bacaklarını da son bir kez ıslak mendille temizledikten sonra yeni beni takın.

4. Güvenlik

Güvenlik

Bebeklerin ani hareketlerinden dolayı bir gözünüz bezini değiştirirken mutlaka bebeğinizde olsun. Mutlaka bir elinizle bebeğinizi tutmayı deneyin.

5. Mekanı Değiştirin

Mekanı Değiştirin

Bebeğinizin algıları açıldıktan sonra tek bir mekanda bez değiştirme işlemi zorlaşabilmektedir. Bebek bezinin değişeceğini girilen mekandan dolayı anladıktan sonra huysuz bir tavır sergileyebilir. Bu nedenle mekanı değiştirmek rahat işlem yapmanıza yardımcı olabilir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları