Bebeklerde Doğal Bakımın 5 Faydası
Bin bir zorluktan sonra dünyaya gelen bebeklerin bakımı çok önemlidir. Bebeklik dönemindeki bakım bebeklerin ileri ki yaşlarında sağlıklı, dirençli ve hastalıklardan uzak gelişmelerine neden olur.

1. Bağışıklık Sistemi Gelişir

Bağışıklık Sistemi Gelişir

Doğal bakım ve beslenme bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi demek çocukların hastalık ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklılığını arttırmak demektir. Mevsimsel geçişler, gribal enfeksiyonlara karşı vücut mekanizması iyi çalışır.

2. Büyüme ve Gelişmeleri Sağlıklı Olur

Büyüme ve Gelişmeleri Sağlıklı Olur

Doğal bakım topraktan elde edilen her türlü ürün ve malzemenin adıdır. Yani doğanın kendisidir. İşlenmemiş, katkısız olan şeydir. Böyle bir beslenme ve bakım elbette bebeklerin gelişim ve büyümelerini olumlu etkiler.

3. Hastalıklara Yakalanma Riski Azalır

Hastalıklara Yakalanma Riski Azalır

Bebeklerdeki doğal bakım içerisinde D vitaminin etkisi çok büyüktür. En sağlıklı D vitamini güneştir. Bebeklerin güneş altında yarım saat bekletilmesi sağlığını olumlu etkiler ve vücudun ihtiyacı olan D vitamini doğadan alarak kemik gelişimine katkı sağlar.

4. İşlenmiş Ürünlerdeki Zararlı Maddelerden Bebekler Korunur

İşlenmiş Ürünlerdeki Zararlı Maddelerden Bebekler Korunur

İşlenmiş gıdalardaki kansorejen maddelerinin bebeklere geçmesi doğal bakım ile engellenir. Miadı geçmiş, bozuk olup olmadığı anlaşılamayan doğal olmayan gıdalardan uzak durmak gerekir. Zaten bu gıda ve ürünler doğal olarak ortamda bulunmaktadır. Hem ekonomik hem de ev ortamında hazırlanması bebekler için önemlidir.

5. İşlenmiş Ürünlerdeki Zararlı Maddelerden Bebekler Korunur

İşlenmiş Ürünlerdeki Zararlı Maddelerden Bebekler Korunur

Doğal bakım insanın bebekliğinden ölümüne kadar olan sürecinde çevresinde gördüğü herşeydir. Kıtlık, savaş ya da yoksulluk döneminde doğal besinler ile yaşamayı öğretir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları