Bebeklerde Kolik Hastalığının 5 Nedeni
Kolik; bebeğin ilk doğduğu zamanlarda kendiliğinden ortaya çıkan ve belli bir süre sonra kendiliğinden geçen bir rahatsızlıktır. Bebekte meydana gelen kolik çok sancılı bir süreç olarak ilerlediğinden dolayı bebek her gün en az 3 kadar ağlama nöbetleri geçirir. Kolik her ne kadar sancılı bir süreç olsa da aslında bebeğim gelişiminde ve sağlığında herhangi bir bozukluk olmadığını gösterir. Peki, bebeklerde meydana gelen kolik hastalığının nedenleri nelerdir?

1. Bebeğin Sindirim Sisteminde ki Bozukluklar:

Bebeğin Sindirim Sisteminde ki Bozukluklar:

Bebeğin sindirim sisteminin henüz gıdaları sindirmek için yeteri kadar gelişmemesi durumunda kolik ortaya çıkar. Ancak anne bebeğini gün içerisinde yavaş yavaş ve devamlı olarak beslemeye dikkat ederse bu durum kısa bir süre içerisinde ortadan kalkar.

2. Bebeğin Anne Sütüne Karşı Alerjisinin Olması:

Bebeğin Anne Sütüne Karşı Alerjisinin Olması:

Bebek anneden gelen bir süt ile beslenir ve bu besin bebeğin gelişimi ve sağlığı için oldukça önemlidir. Ancak bazı bebekler anneden aldıkları bu besin ile alerji sorunları yaşayabilir. Aslında bu süt bebekte annenin tükettiği gıdalardan kaynaklıolarak alerji yapar. Bu nedenle anne beslenmesine ne kadar dikkat ederse bebekte kolik meydana gelme ihtimali de o kadar azalır.

3. Gıda Alerjisi:

Gıda Alerjisi:

Bebeğin sindirim sistemi oldukça hassas olduğundan dolayı vücuda giren her besini kabul etmeyebilir. Bu durumda bebekte gıda alerjisi meydana gelebilir. Gıda alerjisinin ortada kaldırılması için annenin tüketmiş olduğu besinlere çokdikkate etmesi gerekir.

4. Sindirim Sisteminde Meydana Gelen Bakteriler:

Sindirim Sisteminde Meydana Gelen Bakteriler:

Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde çoğu zaman kendiliğinden bir bakteri oluşur ve bubakteri bebeği birçok hastalıktan korur. Ancak normal doğmayan ve sezaryen ile doğmak zorunda olan çocuklarda bu bakteri mevcut olmadığından dolayı bebekte kolik ve gaz sancıları meydana gelir.

5. Gıda İntoleransı:

Gıda İntoleransı:

Bebekte gıda intoleransı olması durumunda bebeğin anne sütü ile tüketmiş olduğu gıdalardan kaynaklı olarak kolik ve gaz sancıları meydana gelebileceğinden bu durumu annenin takip etmesi ve kendi beslenme düzenine önem vermesi gerekir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları