Bebeklerde Uyku Düzeninin 5 Faydası
Bebeklerin beyin gelişimi ve fizyolojik gelişimi için düzenli uyku uyuması önemli rol oynar. Düzenli uyuyan bebek daha sağlıklı bir büyüme gerçekleştirir.

1. Uyumayan çocuk depresyona ve obeziteye daha yatkın oluyor;

Uyumayan çocuk depresyona ve obeziteye daha yatkın oluyor;

Düzenli uykusunu uyuyamayan bebek ileri yaşlarda depresyon riskine daha yatkın oluyor.Ayrıca obezite konusunda da risk altında oluyor.

2. Büyüme hormonları hızlı gelişiyor;

Büyüme hormonları hızlı gelişiyor;

Uyku esnasında stres hormonları azalma gösterirken büyüme hormonlarında artış gösteriyor.Büyüme hormonları vücudun kendini onarmasına ve yapılandırmasına yardımcı oluyor

3. Beyin gelişimi için uyku önemli;

Beyin gelişimi için uyku önemli;

Bebekler uyurken büyümeye devam etmektedir. Bebek ne kadar küçükse o kadar çok uyku ister, o kadar çok büyüme gerçekleşir. Uyku sırasında beyin gelişimi de daha hızlı olmakta ve hafıza güçlenmekte, beyin gelişmektedir. Düzenli uyuyarak büyüyen çocukların hafızaları daha kuvvetli olur.

4. Düzenli uyuyan çocuklarda hiperaktivite riski azalıyor;

Düzenli uyuyan çocuklarda hiperaktivite riski azalıyor;

Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli uykunun çocuklarda hiperaktivite riskini azalttığı görülüyor. Uykusunu alan çocuk daha sakin ve ılımlı oluyor, strese girme riski daha az oluyor. Sakin ve dingin bir psikolojiye sahip olan çocuk normal gelişim sürecinde büyümeye devam ediyor.

5. Kaliteli ve düzenli uyuyan bebek mutlu ve huzurlu olur;

Kaliteli ve düzenli uyuyan bebek mutlu ve huzurlu olur;

Gece ve gündüz belli aralıklarla ihtiyacı olan uykuyu uyuyan bebek daha huzurlu ve mutlu olur, etrafa gülücükler saçar. Çevresiyle olan iletişimi daha sağlıklı olur.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları