Bebeklerdeki Demir Eksikliğinin 5 Nedeni
Demir eksikliği her yaşta ortaya çıkan bir problemdir. Gerekli dikkatlere sahip olunmadıktan sonra bebeklik döneminde de demir eksikliği ve daha sonrasında kansızlık durumu ortaya çıkabilir. Bu durumu doğuracak birçok farklı etkenden söz edilebilir.

1. Artan Demir İhtiyacı

Artan Demir İhtiyacı

Bebeklik dönemindeki büyüme hızı diğer dönemlere göre çok fazladır. Bu açıdan bebeklik döneminde demir ihtiyacı çok fazladır. Bebeğin bu artan ihtiyacı karşılanmadığı zamanlarda demir eksikliği ortaya çıkar.

2. Katı Gıdalara Erken Geçilmesi

Katı Gıdalara Erken Geçilmesi

Doktorlar bebeklik döneminde katı gıdalara geçilmesi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini söylüyor. Katı gıdaların bebeğe çok aşırı düzeyde ve erken verilmesi, demir eksikliğine yol açacaktır.

3. C Vitamininin Az Tüketilmesi

C Vitamininin Az Tüketilmesi

Vücuttaki demir ihtiyacını karşılamak için tüketilebilecek en önemli besinler, C vitamini gruplarıdır. Bebeklik döneminde C vitamini ihtiyacını yeterince karşılamamak da demir eksikliğine yol açabiliyor. Bu dönemde bebeklere uygun olan ve içerisinde C vitamini barındıran yiyecekler bebeğe verilmelidir.

4. Emziren Annede Demir Eksikliği Olması

Emziren Annede Demir Eksikliği Olması

Bebekler,ihtiyaç duydukları demirin büyük bir kısmını anne sütünden karşılar. Emziren annede demir eksikliği olması, bebekte de demir eksikliği yaratır. Bu nedenle emziren annelerin demir içerikli besinleri sıklıkla tüketmesi son derece önemlidir.

5. Erken Doğum Gerçekleşmesi

Erken Doğum Gerçekleşmesi

Erken doğan bebekler, boy ve kilo olarak yaşıtlarından daha geride dünyaya gelirler.Gelişimsel olarak daha yetersiz olan bebekler, demir miktarı bakımından da zayıf olabilirler. Bu açıdan erken doğumla dünyaya gelen bebeklerde yüksek miktarda demir tüketimi daha önemlidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları