Bebekleri Pişikten Korumanın 5 Yolu
Bebeklerde belirli bir yaşa gelip tuvalet alışkanlığı kazanılana kadar bezle tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi pişik sorunlarının başlıca nedenleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında karşılaşılan pişik sorunları gerekli önlemlerin alınması ile ortadan kaldırılabilir. Bebekleri pişikten korumanın 5 yoluna bakacak olursak:

1. Bebeğin cildini tahriş eden maddelerden korumak

Bebeğin cildini tahriş eden maddelerden korumak

Özellikle sabun, ıslak mendil, kıyafetlerin yıkandığı deterjanlar bebeklerin hassas ciltlerinde tahrişlere ve pişiklere neden olabilir. Sert sabun ve bebek cildine uygun olmayan deterjanlardan uzak durmak, koruyuculu ıslak mendiller kullanmak bebeğin pişik olmasını önler.

2. Bebeğin altının temizliği

Bebeğin altının temizliği

Pişik şikayetleri büyük çoğunlukla bebeklerin bacak arası ve poposunda görülmektedir.Bunun en büyük sebebi ise bebeğin tuvalet ihtiyacını bebek bezine gerçekleştirdikten sonra temizliğinin geç yapılmasıdır. Sık sık bebeğin altını temizlemek ve tamamen kuru olmasına özen göstermek pişikten korunmanın yoludur.

3. Güneş ışığından korumak

Güneş ışığından korumak

Bebeklerin ciltleri normal bir insana göre çok daha hassas bir yapıdadır. Direk güneş ışığına maruz kalan bebeklerin ciltleri pişik olma tehlikesi altındadır. Güneş ışığı sebebiyle oluşan pişiklerden korunmanın yolu bebeği direk güneş ışığı altında tutmaktan kaçınmak veya koruyucu güneş kremleri kullanmaktır.

4. Enfeksiyonlardan korumak

Enfeksiyonlardan korumak

Cilt rahatsızlığı olan pişikler bazen enfeksiyonlar sebebi ile ya da alerjik şikayetlerden dolayı gerçekleşebilir. Bebeğin hangi ürüne karşı alerjisi olduğu bilinmeli ve dikkat edilmelidir. Ayrıca enfeksiyon kapmasını önlemekte pişikten korunmak için önemlidir.

5. Doktor gözetimi

Doktor gözetimi

Pişik tüm bebeklerde sıkça görülen şikayetler arasındadır. Uzman hekim kontrolünde koruyucu özelliği olan pişik kremleri kullanmak pişikten korunmanın başlıca yolları arasındadır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları