Biberon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Husus
Biberon seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler bulunur. Bunlar bebeği konforlu bir şekilde beslemek için önemlidir. Biberonun cam ya da plastik olmasından biberon başlığından, boyutundan bebeğin yaşına kadar her şey biberon seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.

1. Cam Biberon mu Plastik Biberon mu?

Cam Biberon mu Plastik Biberon mu?

Biberon seçerken cam biberon tercih edilmelidir. Bunu nedeni her şeyden önce daha sağlıklı olmasıdır. ayrıca cam biberonda hijyen sağlamak plastik biberona göre daha kolaydır. Kaynatılabilir ve çok sıcak suda yıkanabilir böylece yeterince hijyenik olacaktır. Plastik biberonun avantajı ise kolay kırılmayacak olmasıdır.

2. Bebeğin Yaşına Göre Biberon Seçimi

Bebeğin Yaşına Göre Biberon Seçimi

Biberonun başlığı özellikle bebeğin yaşına göre seçilmelidir. Yaş büyüdükçe biberon başlığının ucu daha da genişletilmektedir. Ayrıca küçük bebeklerin daha çabuk kavrayabilecekleri tutmaçlara sahip biberonlar tercik edilebilir.

3. Biberon Başlığı Seçimi Nasıl Yapılır

Biberon Başlığı Seçimi Nasıl Yapılır

Biberon başlığı bebeğin sağlığı için kauçuktan üretilmiş olmalıdır. Ayrıca yumuşak uçlu olmasına dikkat etmek gerekir. Başlık düzenli aralıklarla değiştirilmelidir.Ayrıca sık sık hijyen sağlanmalıdır.

4. Biberon Hacmi

Biberon Hacmi

Biberon hacmi bebeğin yaşına göre seçilmelidir. Küçük bebekler için daha küçük hacimli biberonlar yeterli olurken daha büyük bebeklerde biberon hacmi daha büyük tutulmalıdır.

5. Biberon Hijyeni Önemi

Biberon Hijyeni Önemi

Biberon kullanımında en önemli faktör hijyendir. Buna bağlı olarak biberonun ve başlığının çıkartılarak ayrı ayrı kaynatılması önemlidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları