Bu Sebzeyi Yiyebildiğiniz Kadar Yiyin
Bu Sebzeyi Yiyebildiğiniz Kadar Yiyin

Bu Sebzeyi Yiyebildiğiniz Kadar Yiyin

Bu Sebzeyi Yiyebildiğiniz Kadar Yiyin Kaynak:www.bitkilog.com

Bu Sebzeyi Yiyebildiğiniz Kadar Yiyin

Osman Müftüoğlu diyet yapmanın tarihe karıştığını belirterek, sağlıklı beslenme hakkında önemli tüyolar verdi. İşte Osman Müftüoğlu’nun sağlıklı beslenme hakkında verdiği önemli tüyolar…

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Muratpaşa ilçesindeki avmsinde, ‘Sağlıklı Yaşam Günleri’ konulu so şekildeşiye katıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği so şekildeşide Prof. Dr. Müftüoğlu, sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verdi.

‘diyet’ sözcüğünün artık kullanılmaması gerektiğini savunan Prof. Dr. Müftüoğlu, “Kişiye nazaran, bireyin sağlık durumuna bakılırsa, beslenme planı oluşturulmalı. Yeni hayat, hepimize daha çok şişman olmayı dayatıyor. Bizi daha az hareket etmeye ve yüksek kalorili yiyecekleri tüketmeye zorluyor” diye mevzuştu.Yürüyüş yapın

Sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine vurgu meydana getiren Prof. Dr. Müftüoğlu, yürüyüşün en güzel spor biçimi bulunduğunu söyledi. Müftüoğlu, “Soğuk ve yağmurlu havalarda dahi yürüyüşü aksatmamak lazım. Alışveriş merkezleri, artık bir yürüyüş merkezi haline geldi. Biz, buna ‘avm yürüyüşü’ diyoruz. En azından bunu yapabiliriz” dedi.

Lokmaları azaltın

Kilo alan çocukların gelecekte tansiyon ve şeker hastası olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Müftüoğlu, lokmaların azaltılması ve adımların artırılması icap ettiğini söyledi.Spor yapmanın, doğal

beslenmenin ömrü uzattığı konusunda bir algı bulunduğunu belirten Müftüoğlu, uzun koşular meydana getiren maraton sporcularının ve naturel beslenen çobanların daha uzun yaşaması icap ettiğini; sadece gerçek hayatta bu şekilde bir durumun söz mevzusu olmadığını anlattı.

Yiyebildiğiniz kadar karnabahar ve lahana yiyin

Sağlıkla ilgili ‘yanlış’ diye bilinen şeylerin çoğunun doğru, ‘doğru’ diye bilinen şeylerin çoğunun da yanlış olduğunu dile getiren Prof. Dr. Müftüoğlu, şunları söylemiş oldu: “Mide hapını yutarsanız hapı yutmuş olmuş olursunuz. Mide pompası çalışmazsa asit üretemez. Bu durumda da mikrop oluşur. Proteini sindiremezsiniz. Yiyebildiğiniz kadar karnabahar ve lahana yiyin.Lahanayı sarma olarak değil, turşu olarak yiyin. Karnabaharı da çiğ yiyin. Bunlarda bol sülfür var. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmak istiyorsanız karnabahar, lahana yiyin fakat mide hapı yutmaktan vazgeçin.”

Sağlıklı beslenmek için ‘glutation’ içeren ürünlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, “‘Glutation’ benim gündeme sokmaya çalıştığım bir mevzu.

Vücudun doğal silahlarından biri. ‘Glutation’ vücudun orkestra şefi, temizlik işleri müdürü gibidir. ‘Glutation’ için karnabahar, lahana, sarımsak, soğan, turp, baharatlar, zerdeçal, tarçın, zencefil yiyin, en önemlisi egzersiz yapın” dedi.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları