Çocuklarda Şımarıklığın 5 Nedeni
Her ailenin şımarık olmayan çocuk ister. Çocuğunun şımarmasını ister ama bunun nasıl sağlanacağı bilinmediği için ve bazı yanlışlar yapıldığı bazen çocuklar şımarıklaşabiliyor.

1. Ailenin Hayır Diyememesi

Ailenin Hayır Diyememesi

Çocuklara her konuda evet demek, her isteklerini yerine getirmek şımarıklaşmalarının en büyük sebeplerindendir. İstediği her şeye ulaşabilen çocuk eninde sonunda şımarıklaşır.

2. Minnettarlığı Bilmemesi

Minnettarlığı Bilmemesi

Minnettarlığı öğrenemeyen çocukların şımarıklaşması kaçınılmazdır. Aldıkları hediyeler için teşekkür etmesini istememek şımarıklığa davetiye çıkarır.

3. Paranın veya Hediyenin Değerini Bilmemesi

Paranın veya Hediyenin Değerini Bilmemesi

Paranın değerini bilmeyen, istediği kadar parayı istediği şeylere harcayan çocuk bir süre sonra şımarıklaşır. Çocuklara henüz çok küçükken para biriktirme, paranın değeri ve bağış yapma gibi şeyler öğretilmelidir. Ayrıca çocuğun her istediği şey alınırsa, çocuk şımarıklaşır ve onların kıymetini bilmez, zarar verir, boşa harcar. Hediyelerin kıymeti öğretilmeli ve çok hediye alınması yerine tek hediye alınıp onun kıymetini bilmesi öğretilmelidir.

4. Aşırı Şekilde Korumacı Yetiştirilmesi

Aşırı Şekilde Korumacı Yetiştirilmesi

Ailelerin çocukları aşırı şekilde korumacı yetiştirmesi, her düştüklerinde yanlarında olması, hayatı tozpembe göstermeleri onların şımarmasına ve daha da kötüsü zayıf bir birey olmalarına sebep olur.

5. Çevresindeki Kişiler

Çevresindeki Kişiler

Bir çocuğun şımarması bazen de çevresinden kaynaklanır. Mesela çevresi zengin ve popüler insanlarla dolu bir çocuk şımarıklaşır. Bu sebeple ailenin de çocuğun daçevresi önemlidir. Kendi seviyesinde insanlar olmalıdır ve şımarık yetiştirilmiş çocuklarla arkadaşlık etmemelidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları