Emzirirken Su İçmenin 5 Önemli Faydası
Sağlıklı bir yaşamın ilk kuralı olan yeterli miktarda su tüketimi emzirme döneminde de oldukça önemlidir.

1. Sağlıklı Bir Emzirme Dönemi İçin

Sağlıklı Bir Emzirme Dönemi İçin

Sağlıklı bir emzirme için düzenli ve yeterli oranda su içmek gerekir. Anne sütü ile beslenmek, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için çok önemlidir. Nasıl olursa olsun hiçbir hayvanın sütü yeni doğan bir bebeğin yapısına uygun bir halde değildir. Anne sütünün sağlıklı bir şekilde üretilmesi adına bol su içmek oldukça önemlidir.

2. İdrar Yolu Enfeksiyonlarından Korunmak İçin

İdrar Yolu Enfeksiyonlarından Korunmak İçin

Gebelikte de emzirme döneminde de idrar yolu enfeksiyonu riski artmaktadır. Gebelik sırasında ve doğum esnasında idrar yollarında genişleme gibi bazı değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler de böbrek taşlarının idrar kesesine gitmesine sebep olabilir. Bu tür rahatsızlıklarda ilaç kullanımı emzirirken geçer ve bebeğe zarar verir. Bu tür rahatsızlıkların oluşmaması adına bol su içilmelidir.

3. Gerekli Sıvı İhtiyacının Karşılanması İçin

Gerekli Sıvı İhtiyacının Karşılanması İçin

Yapılan araştırmalar emziren annelerin daha fazla sıvı kaybı yaşadığını ortaya koymuştur. Vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymak adına bol su içmek önemlidir.

4. Tüketilen Yiyeceklerin Hazmedilmesi İçin

Tüketilen Yiyeceklerin Hazmedilmesi İçin

Bol su içmek annenin sindirim sistemini düzene sokacağından çok daha iyi hissetmesini ve sağlıklı bir emzirmeyi sağlar. Annede oluşacak gaz gibi durumlar bile bebeği etkileyeceğinden bu tür durumların önüne geçmek adına sindirimin düzenlenmesi oldukça önemlidir.

5. Yorgunluk ve Dikkat Eksikliğinin Önlenmesi İçin

Yorgunluk ve Dikkat Eksikliğinin Önlenmesi İçin

Vücutta yeterince enerji üretilmesini sağlayan suyu içmek emziren annede yorgunluk ve dikkat eksikliği gibi olumsuz durumların önüne geçer.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları