Emzirme Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Detay
Bebeğin doğumundan itibaren genellikle üç gün içerisinde gelen anne sütü bebek için, özellikle ilk günlerinde çok önemli bir besin kaynağıdır. Anne sütünü bebeğe ulaştırmada annenin dikkat etmesi gereken bazı detaylar söz konusudur.

1. Kolostrumun Önemi

Kolostrumun Önemi

Doğumdan hemen sonra salgılanmaya başlayan ve birkaç gün içinde yerini anne sütüne bırakır. Kolostrum bebeğin mide ve bağırsak hastalıklarına karşı korunmasını sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir sıvıdır. Bu yüzden doğumdan hemen sonra bebeğin bu sıvıyı alması için çaba gösterilmeli, gerekirse sağlık personelinden yardım alınmalıdır.

2. Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler Yanılgısı

Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler Yanılgısı

Anne sütünün, annenin yediği gıdalara göre artması konusu genel olarak yanlış bir inanıştır. Yiyeceklere bağlı olarak sütün artması tesadüfî veya kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Annenin düzenli ve sağlıklı beslenmesi sütünü bebeği için yeterli düzeyde tutar. Yiyecek ve içecek takviyesiyle anne sütü artmaz.

3. Stresten Uzak Durulmalı

Stresten Uzak Durulmalı

Emzirme annenin ve bebeğin tensel ve sıvı aktarımı yoluyla birbirleriyle iletişim halinde olmaları durumudur. Stresli bir annenin bebeği bunu hissederek ağlama ve huzursuzluk tepkileri verebilir. Emzirmeyi sadece anneden bebeğe süt aktarımı yapması olarak görmek değil, anneyle bebek arasında sağlanan huzurlu bir ortam olarak da düşünmek gerekir.

4. Stresten Uzak Durulmalı

Stresten Uzak Durulmalı

Emzirme hazır mamaya kıyasla her an yanınızda, ısısı ve içeriğiyle bebeğinize en uygun besin demektir.

5. Kilo Kontrolü Sağlar

Kilo Kontrolü Sağlar

Emziren annelerin doğum sonrası daha hızlı kilo verdiği görülür.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları