Emzirme Sorunlarına 6 Pratik Çözüm
Bebeğiniz basit şekilde emme eylemlerini kavrayarak anne sütü ile beslenmeye başladığında, şanslısınız fakat şayet bebeğiniz bir an evvel emme hareketine geçmediğinde asla paniğe kapılmayın, durum bu şekilde sürecek değildir. Yalnızca kişilerin biraz desteğe ihtiyacı var.

1. Emzirmekten doğan yaralar

Emzirmekten doğan yaralar

Bebeğiniz bütün meme ucunu kavrayarak, tüm kuvvetiyle emdiğinden bu gibi yaralanmaların ve tahriş oluşumlarının oluşması çok normal. Emzirmenin acı veren tesirlerinden kurtulmak için, meme ucu kalkanı değerlendirilerek bu sorunlardan arınabilirsiniz.

2. Süt sızıntısı

Süt sızıntısı

Bebek emmeyi bitirip sonrasında memeden kısa bir süre daha süt çıkmaya devam edebilir. Bu da üstünüzdeki bluz ya da tişörtün kirlenmesine sebep olur ve ıslaklık duyusu sizi huzursuz eder. Bu meselenin önüne göğüs pedi kullanarak geçmeniz mümkün.Emzirme işleminin bitiminden sonra meme ucunuzun önüne bir göğüs pedi koyduğunuzda fazladan gelen süt direkt ped ile temasa geçer.

3. Meme ucu yaraları

Meme ucu yaraları

Bebeğinizi emzirdiğiniz zaman karşılaşacağınız en büyük problemlerden biri de meme uçların çatlaması. Bu çatlaklar emzirme esnasında size çok büyük sıkıntı ve acılar çektirebilirler. Bu sebepten çatlak kremleri sürmeniz bu acıların giderilmesinde etkili olacaktır.

4. Sırt ağrıları

Sırt ağrıları

Emzirme sırasında ister istemez kambur bir biçimde durursunuz. İki saatte bir emzirdiğiniz göz önüne alındığında da bu duruş konumu ciddi sancılara sebep olabilir. Bu sancıları en aza indirgemek veya yok etmek için emzirme yastığı kullanmanız gerekmektedir. Böylelikle siz ve bebeğiniz emzirmenin tadına daha güzel varmış olursunuz.

5. Uyku ihtiyacı

Uyku ihtiyacı

Kesintisiz emziren bir anne uykuya o kadar gereksinim duyar ki yaşamı bir anda işkenceye dönebilir. Bu problemin en büyük çözümü göğüs pompalarıdır. Şaşırmayın, zira göğüs pompaları yalnızca süt pompalamak haricinde annenin ruh ve akıl sağlını da muhafaza eder.

6. Fazla süt

Fazla süt

Bebeğinizin  meme emmesinde hiçbir problem yaşamıyor, sütünüz aşırı fazla geliyor olabilir.Bu hallerde sütünüzü sağarak, süt saklama kaplarında muhafaza edebilirsiniz.Böylelikle sütünüzü korumuş olursunuz. Şayet sütünüz gerçekten çoksa, sağmış olduğunuz sütünüzü başka bebeklerle bölüşebilirsiniz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları