Hamilelik Döneminde Yapılması Gereken 5 Kural
Hamilelik döneminin daha rahat ve sorunsuz geçmesi için anne adaylarının yapması gereken bazı işlemler vardır. Bu noktalara dikkat ederek daha rahat bir hamilelik geçirebilmek mümkündür. Bu konuda hamilelikte mutlaka yapılması gereken 5 kuralı sizler için derledik.

1. Spor ve Egzersiz

Spor ve Egzersiz

Hamilelik döneminde anne adaylarının çok hareketsiz kalması sakıncalıdır. Doktorunuza danışarak yapacağınız spor ve egzersizler hem kilo almanızı engelleyecek hem de vücutta büyük bir gevşeme sağlayacaktır.

2. Doktor Kontrollerini Aksatmayın

Doktor Kontrollerini Aksatmayın

Hamilelik sürecinde periyodik olarak doktor kontrolüne gidilmesi gerekiyor. Bu kontrolleri hiçbir şekilde aksatmadan gitmeniz, bebeğinizin sağlığı açısından hayati öneme sahiptir.

3. Az ve Sık Yiyin

Az ve Sık Yiyin

Hamilelikteki bulantı ve kusmaların önüne geçmek için az az ve sık beslenmeniz son derece önemlidir. Öğünlerin sayısını çoğaltarak yediğiniz besin miktarını düşürmeniz daha doğru bir hamle olacaktır. Özellikle kuru ve soğuk yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

4. Bol Sıvı Tüketin

Bol Sıvı Tüketin

Hamilelik dönemindeki en büyük sorunlardan birisi kabızlıktır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bol sıvı tüketmeye özen gösterin. Ancak sıvı tüketirken alkollü ve asitli içeceklerden uzak durmaya gayret edin. Çay ve kahve gibi sıcak içecekleri de sık tüketmemeniz gerekiyor.

5. Sert Bir Zeminde Uyuyun

Sert Bir Zeminde Uyuyun

Hamilelik döneminde omurgaya her zamankinden daha fazla yük binecektir. Yanlış uyuma pozisyonu almak bu konuda ciddi ağrılara yol açabiliyor. Uyurken sert bir zeminde uyumanız özellikle tavsiye edilen noktadır. Ayrıca uyku esnasında kalçanız önde, omuzlarınız ise arkada olacak şekilde uyku pozisyonu alın.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları