Hamilelikte Konserve Yiyeceklerinin 5 Zararı
Anne olmaya hazırlanan anneler bebeklerinin gelişimi ve sağlığı için ilk önce kendi sağlığına ve beslenmesine dikkat etmelidir. Hamilelik dönemi için normal sayılan aşerme durumları bazen hamile kadına zararlı yemek yeme isteği verir. Bu zararlı yiyeceklerden biri de konserve yiyeceklerdir. Peki, konserve yiyecekler hamilelikte zararlı mı?

1. Zehirlenme Riski

Zehirlenme Riski

Konserve yiyeceklerin nerdeyse 90% uzun sürelik son tüketim tarihine sahip. Kavanoz veya çelik konserve kutularda satılan konserve yiyecekler zehirlenmelere yol açabilir. Bazen son tüketim tarihi geçmese bile gerekli koşullarda (özellikle sıcak aylarda güneş ışıklarına maruz kalan konserve yiyecekler) saklanmayan konserve yiyecekler zehirlenmelere neden olur.

2. Vitamin Eksikliği

Vitamin Eksikliği

Konserve yiyeceklerin dayanıklı olması ve bozulmaması için uzun işlem görülerek üretilir. Bu işlem sonucu ise vitamin ve gerekli mineraller kaybolur. Hamileler için gerekli besin değerleri olmaz.

3. Bebeğinizin Sağlığı Risk Altında

Bebeğinizin Sağlığı Risk Altında

Konserve yiyeceklerde zamanla farklı bakteriler ve mantar oluşabilir. Bu ise anne karnında gelişen bebeğin sağlığını riske atmakta.

4. Baharat Fazlalığı

Baharat Fazlalığı

Bazı konserve yiyecekler üretim zamanı tadının bozulmaması için aşırı baharatlar eklenerek hazırlanır. Bu baharatların çoğu ise hamile kadınlarda düşük riskini artırır.

5. Taze ve Mevsiminde

Taze ve Mevsiminde

Konserve meyve ve sebzeler hamile kadınlara faydadan çok zarar verir. Her sebze ve meyveni mevsiminde tüketerek bebeğinizin sağlığını riske atmayın. Örneğin konserve fasulye yerine mevsiminde taze fasulye tüketin.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları