İkiz Annelerini Bekleyen 6 Zorluk
Bazen genetik, bazen tüp bebek uygulaması bazen ise şans eseri ikiz bebek sahibi olmak hem büyük bir nimet hem de zorlukları da beraberinde getiren bir süreçtir. Uykusuz gecelerin ve yorgun günlerin kapıyı çaldığı doğum süreci ile beraber başlayan zorlu maraton belki de ikizlerin yetişkin birer birey olmalarına kadar devam eder. İşte ikiz ebeveynlerini bekleyen en önemli 6 zorluk.

1. Eşit İlgi Şart

Eşit İlgi Şart

Annenin bebeklerine eşit ilgi göstermesi bebeklerin zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Kendisiyle az ilgilenildiğini düşünen bebeğin ileri ki yaşlarda yalnız kalma isteği daha fazla olacaktır.

2. Mutlaka Gözetim Altında Olmalılar

Mutlaka Gözetim Altında Olmalılar

İkiz bebekler mutlaka gözetim altında olmalılar. Çünkü belli bir yaşa kadar bebekler birbirlerini daha yoğun kıskanırlar ve zarar verme olasılıkları çok yüksektir.Dolayısıyla ikiz anneleri her şeyi bir kenara bırakıp bebeklerini gözetim altında tutmalıdır.

3. Hazır Gıdalara Merhaba Deyin

Hazır Gıdalara Merhaba Deyin

Diğer bebek annelerinin ev işlerine ve yemeklere ayırdığı vakit ikiz anneleri için maalesef mümkün olmayacaktır. Bu sebeple hazır gıdalara ya da dışarıdan yemeye merhaba demenin süreci ikiz bebeklerin doğumu ile birlikte başlayacaktır.

4. Süt Yapan Gıdalar Tüketilmeli

Süt Yapan Gıdalar Tüketilmeli

Diğer bebeklerde olduğu gibi ikiz bebeklerde de ilk 6 ay anne sütü çok önemlidir. Bu işlemin pratik ve doyurucu olması için ikiz annelerinin süt yapan yiyeceklerden bol bol tüketmesi gerekir.

5. Enerji Takviyesi Alınabilir

Enerji Takviyesi Alınabilir

Tek bebekte yapılan her türlü bakım ve besleme işlemi iki bebek için olduğunda ultra yorucu olacaktır. Anneler bu süreçte doktor kontrolünde enerji takviyeleri alabilirler.

6. Bütçe Doğru Yapılmalı

Bütçe Doğru Yapılmalı

İkiz bebek demek ikiz masraf demektir. bu sebeple yapılacak alışverişlerin planlı ve uygun olması gerekir. Araştırmadan alınan her ürün aile bütçesi için riskli olabilir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları