Televizyonun Çocuklara Verdiği 5 Zarar
Bebeklerin ve çocukların teknolojiye duydukları ilgi en az büyükler kadar. Özellikle küçük yaşlarda olan çocuklar dünyanı daha hızlı öğrenmek konusunda acele eder. Bazı bilgileri çevresinde olan kişilerden alsa da, televizyondan daha çok şey öğrenmek için çocuklar bazen saatlerce televizyon önüne kilitlenirler. Televizyonun çocuklara verdiği zararları sizler için araştırdık.

Her Bilgi Gerekli Değildir

Her Bilgi Gerekli Değildir

Çocuklar televizyonda sadece büyükler tarafından açılan çizgi filmlerine bakmaz. Renkli ve eğlenceli buldukları her yayını izlerler. Reklamlar da onların ilgisini çeken şeylerin en başında gelir. Olumsuz davranış ve sözlerden çocuğunuzu uzak tutmak için onun ne izlediğini kontrol ediniz.

Gözler Yorulur

Gözler Yorulur

Çocuk beyni her gördüğü yeni bilgiyi sünger gibi içine çeker. Televizyon izlerken onların aşırı yakın oturmasını önleyiniz. Gözlerin televizyon ışıklarından bozulmaması için karanlık odada televizyon izlemesine müsaade etmeyin.

Kapanıklık

Kapanıklık

Sürekli televizyon önüne kilitlenen çocuklarda yaşıtları ile iletişim sorunu görülür.Kendine kapanık olma durumları televizyon bağımlısı olan çocuklarda daha sık görülmekte.

Agresif Tavırlar

Agresif Tavırlar

Çocukların televizyonda gördüğü süper kahramanlar gibi olma isteği hep onları gerçek hayatta bazı tehlikelerle yüzleştirebilir. Çatıdan atlamak, düşmanları öldürmek, intikam alma gibi istekler çocuğunuzu zihinsel ve fiziksel olarak etkiler.

Kontrolü Elinize Alın

Kontrolü Elinize Alın

Aşırı televizyon izlemek çocukların sinir sistemini etkilemekte. Uyku düzenleri ve yemek düzenleri bu nedenlerden kaynaklanabilir. Çocuklar gün içerisinde yaklaşık 1 saate kadar televizyon izleyebilir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları