Yeni Anneler İçin Enerji Veren 5 Önemli Gıda
Yeni doğum yapmış anneler, gebelikten çıkmanın yorgunluğu ve sürekli ilgi gösterilmesi gerekilen bebek yüzünden yorgun düşer ve enerjiye ihtiyaç duyarlar. Enerji, doğru besinlerle çok rahatlıkla istenilen seviyede alınabilir.

1. Yumurta

Yumurta

Kahvaltılarda,protein bakımından zengin olan ve besleyici değeri çok yüksek olan, insanın besleyici ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içerisinde barındıran yumurtanın tüketilmesi vücuda oldukça enerji verir. Ancak yumurtanın kaynatılmış olması önemlidir. Kaynatılmış yumurta tüketimi yeni anneler için oldukça faydalıdır.

2. Mercimek

Mercimek

Yeni anneler için en önemli besinlerden biri de mercimektir. Mercimek demir bakımından oldukça zengindir. Vücuda faydalarının yanı sıra enerji de verir. Mercimek yerine fasulye de tüketilebilir.

3. Taze Meyveler

Taze Meyveler

Her gün düzenli olarak 3 öğün yemek yenilmesi dinç olmak için oldukça önemlidir. Ancak sadece üç öğün yemek yenilmesi yeterli değildir. Aynı zamanda ara öğün olarak taze veya kurutulmuş meyve tüketilmesi vücudun ihtiyacı olan enerjiyi almasına yardımcı olur.

4. Taze Meyveler

Taze Meyveler

Fındık,badem, kaju fıstığı gibi kuruyemişler vücudun birçok ihtiyacını karşılar ve enerji verir. Kuruyemişler vücudun sağlığı açısından çok önemlidir ve düzenli olarak tüketilmelidir.

5. Su

Su

Su, sadece yeni anneler için değil tüm insanlar için oldukça önemli bir besin kaynağıdır.Suyun enerji verdiğini henüz daha ilk yudumda hissetmek mümkündür. Yeni annelerin günde ortalama 2,5 litre su tüketmesi hem enerji açısından hem de vücudun ihtiyaçları açısından çok önemlidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları