okunma
1. Annedeki Hormonal Değişiklikler
Hamilelikte anne adaylarındaki hormon değişiklikleri nedeniyle davranışlarda dengesizlik olması, baba adaylarını da olumsuz etkiler. Annenin bu durumu baba adayını yoğun bir şekilde etkileyerek depresyon hallerine dönüşebiliyor.
2. Gelecek Kaygısı
Aileye yeni katılacak bir birey olması, baba adayını gelecek konusunda kaygıya sokabiliyor.Maddi ve manevi konuları kendine stres haline getiren baba adayı, depresyon durumlarını yaşayabiliyor. Bebeğin bakımı, eğitimi ve geleceği; baba adayında olumsuz bir ruh hali yaratabilir.
3. Annenin Sürekli Bebekle İlgilenmesi
Daha önce anne adayı ile sürekli baş başa vakit geçiren baba adayı, annenin hamile kalmasıyla beraber ilgisizlikten yakınabilir. Bebeğin doğmasıyla birlikte annenin sürekli bebekle ilgilenecek olması, baba adaylarına depresyon yaşatabiliyor.
4. Doğum Anı Telaşı
Babaa dayları, anlık gelişecek sancılar doğrultusunda anneyi hızlı bir şekilde hastaneye götürmekle görevlendirilir. Bu konuyu büyük stres haline getiren baba adayı, yoğun depresyon yaşayabilir. Bu durumlarda stresten kurtulmak adına hastaneye yetişme provaları yapılabilir.
5. Doğum Anı Telaşı
Kadınlarda annelik duygusu içgüdüsel olarak mevcutken, erkeklerde babalık duygusu daha sonradan kazanılıyor. Bu açıdan hamilelik sürecinde baba adayı kendisini babalığa henüz hazır hissetmeyebilir. Çocuğuna bakamayacağını düşünen erkek,depresyon yaşayabilir
Facebook Yorumları