okunma
1. Zehirlenme Riski

Konserve yiyeceklerin nerdeyse 90% uzun sürelik son tüketim tarihine sahip. Kavanoz veya çelik konserve kutularda satılan konserve yiyecekler zehirlenmelere yol açabilir. Bazen son tüketim tarihi geçmese bile gerekli koşullarda (özellikle sıcak aylarda güneş ışıklarına maruz kalan konserve yiyecekler) saklanmayan konserve yiyecekler zehirlenmelere neden olur.
2. Vitamin Eksikliği

Konserve yiyeceklerin dayanıklı olması ve bozulmaması için uzun işlem görülerek üretilir. Bu işlem sonucu ise vitamin ve gerekli mineraller kaybolur. Hamileler için gerekli besin değerleri olmaz.
3. Bebeğinizin Sağlığı Risk Altında

Konserve yiyeceklerde zamanla farklı bakteriler ve mantar oluşabilir. Bu ise anne karnında gelişen bebeğin sağlığını riske atmakta.
4. Baharat Fazlalığı

Bazı konserve yiyecekler üretim zamanı tadının bozulmaması için aşırı baharatlar eklenerek hazırlanır. Bu baharatların çoğu ise hamile kadınlarda düşük riskini artırır.
5. Taze ve Mevsiminde

Konserve meyve ve sebzeler hamile kadınlara faydadan çok zarar verir. Her sebze ve meyveni mevsiminde tüketerek bebeğinizin sağlığını riske atmayın. Örneğin konserve fasulye yerine mevsiminde taze fasulye tüketin.
Facebook Yorumları